Поставка цукрових буряків. Після збору врожаю буряк транспортують на цукровий завод.
Вибірковий контроль. Після транспортування буряк проходить вибіркову перевірку. Сума оплати плодоводу залежить від кількості чистих плодів і змісту в них цукру.
Очищення. Буряк зважують і ділять на великі партії. Звідти овочі транспортуються в пристрій для промивання буряка, де овочі фільтрують від каменів і піску.
Обрізка. Щоб витягти цукор, буряк подрібнюють до стану стружки - тонких смужок на зразок картоплі-фрі.
Дифузія. Для вилучення цукру з буряка стружка проходить через воду, підігріту до температури 70 °C. М'якоть, яка залишається після вилучення цукру (буряковий жом), використовується для виготовлення корму для тварин та інших продуктів.
Очищення цукрового сиропу. Теплий цукровий сироп (сирий сік) містить близько 15% цукру, а також 1-2% домішок (НЕ цукрових), які повинні бути усунені. Їх видалення виконується за допомогою оксиду кальцію (вапна).
Очищений сік стає густим. Цукровий сік, який на цьому етапі вже являє собою блідо-жовту рідину густої консистенції, називається очищеним соком. Цей сік поміщається в установку для термічного випарювання з метою усунення води, в результаті чого сік стає ще більш густим. Кінцева рідина, звана густим соком, містить приблизно 70% цукру.
Кристалізація. Густий сік під тиском подається в великі варочно-кристалізаційні станції, в яких формуються крихітні цукрові кристалики.
Центріфугальне формування. Густий коричневий сік, який на цьому етапі називається утфелем, обертається в центрифузі для відділення білого цукру від коричневого сиропу. Сироп повертається в варочно-кристалізаційну станцію і піддається повторному кип'ятінню до моменту, поки весь цукор не буде витягнутий з сировини.
Меляса. Продукт що залишився носить назву "меляса". Зміст в ньому цукру занадто низький, щоб використовувати його для вироблення цукру. Меляса використовується для виготовлення кормів для тварин, дріжджів і спирту.
Готовий до використання. В кінці цукор висушують і поміщають для зберігання в силосні ями. Після закінчення сезону виробництва цукрових буряків силосні ями заповнені повністю, але протягом року вони будуть спустошуватися у міру збуту цукру в магазини, промислові підприємства або з метою експорту.